Klubben

Klubben startade våren 1994
Vi är en ideel förening och medlem i Svenska Karate förbundet. Alla medlemmar är försäkrade. 
Stilen vi tränar​

Vi tränar Kase-Ha Shotokan Karate-Do, en extremt hård japansk självförsvarskampkonst och dess grundare är den legendariske Shihan Taiji Kase. Stilen har sina rötter i Yoshitaka Funakoshis Dojo i Japan i mitten på 40-talet och numera är utspridd över hela världen genom Kases elever som var medlemmar i hans instruktörsakademi. Denna akademi grundades av Shihan Taiji Kase och hans elever 2001 och var en naturlig länk till WKSA (World Karate Shotokan Academy) som startades av Shihan T. Kase och Shihan H. Shirai i slutet på 80-talet.
Träningsmoment
Vår Karate-Do som härstammar från Taiji Kases Karate-Do tränas på ett explosivt, kompakt och avspänt sätt förankrad med Saika Tanden (kroppens masscentrum).

Träningspassen för gruppen vuxna & unga är självförvarsinriktade och inte tävlingsinriktade. I våra pass tränar vi: Rörlighet, Balans, Koordination, Avspänd Kraft, Timing och Hastighet som präglas av Kases Karate-Do. Tävlingskarate uppmuntras för de unga Karate-ka som har intresse för att tävla. Det betyder att klubben deltar då och då i karatetävlingar. Gruppen tränar ofta full kontakt på mittsar och säck.
Klubbens Dan graderade agerar som mentorer för lägre Kyu grader och för Karate kids.
 Barngruppsträningen koncentreras på barndisciplin, gemenskap, integration, kroppsstabilitet och karatelek. Ingen tävling förekommer för barngruppen utan i klubben betonas samarbete, antimobbning och gemensamt glädje.  
Våra träningsmoment
 Grundtekniker (Kihon), Mönsterövningar (Kata) och olika former av fighting (Kumite). Vi avsätter också vissa träningsmoment per vecka på att träna på säck och mittsar. All Karateträning bedrivs på olika realistiska självförsvarssituationer (attack, blockeringar, svep, kast samt självförsvar mot olika tillhyge). Blockeringsmomenten betonas väldigt noggrannt i vår Karate. Man-to-man självförsvar tillämpas med Ten no kata bunkai principen, ett unikt Kase-Ha verktyg där vi lägger väldigt mycket tid i vår träning.
Huvudställningen är Fudo dachi och Hanmi dachi är startställningen i man-to man fight (Ten no Kata bunkai).  Mönsterövningar (Kata) tränas för att stärka explosiviteten och balansen. Gruppen seniorer/uniorer använder SomaMove och Tabata som uppvärmningsverktyg. Träningen inleds med dynamisk streching och avslutas med Yingyoga streching och en enkel meditation.

The Dojo


GPS
WGS84: N 55° 41.9265', E 13° 14.6218'
Decimal: 55.6988, 13.2437

Vikingaskolan Linero
Egils Gränd 16
224 75 LUND
]